De Bijlokesite:

plek voor cultuur, kunst en onderwijs

STAM - Stadsmuseum Gent

Het STAM - Stadsmuseum Gent is het ideale beginpunt voor een bezoek aan Gent. In de vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Gent’ toont het STAM wat Gent tot Gent maakt, met tijdelijke tentoonstellingen onderzoekt het wat steden tot steden maakt. www.stamgent.be

14
STAM
Meer informatie

Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een vaste waarde voor een publiek dat houdt van klassieke en hedendaagse muziek en jazz.

2
Publieksingang
Meer informatie

KASK & Conservatorium

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen de School of Arts van de Hogeschool Gent.

In de gebouwen van KASK & Conservatorium op de Bijlokesite vinden ook volgende organisaties hun thuis:

- Kunstenbibliotheek

- KASKcinema

- KIOSK

- OPEN DESIGN COURSE

KASKcafé

- Sabzian 

1
KASK & CONSERVATORIUM
8
Opnamestudio
12
Kunstenbibliotheek
17
KASKcafé
18
KIOSK
19
Zwarte Zaal
20
Cirque
21
KASKcinema
Meer informatie

B'Rock Orchestra

B’Rock Orchestra ademt en leeft barok. In ons DNA zitten buikgevoel, bezieling en verbondenheid vervlochten; samen de ruggengraat van een van de meest succesvolle en innovatieve periode-ensembles van dit moment. Met open blik voor het nieuwe, en oog en oor voor boeiende ontmoetingen gaan we actieve samenwerkingen aan met gelijkgestemde artiesten – zij die ver voor het kunstenpeloton uit rijden. Waar onze genen en die van deze musici, theatermakers, choreografen of beeldend kunstenaars elkaar kruisen, groeien intrigerende ervaringen voor en met een breed publiek.

Meer info op de website van B'Rock Orchestra kan je vinden via deze link.  

16
B'Rock Orchestra
Meer informatie

International Opera Academy

International Opera Academy is een postgraduaatsopleiding voor het vervolmaken en begeleiden van jonge zangers en pianisten. De opleiding bereidt voor op de professionele opera- en muziektheaterscène.

 

Meer info via: ioacademy.be

4
International Opera Academy
Meer informatie

laGeste

les ballets C de la B en kabinet k bundelen de krachten. De twee Gentse dansgezelschappen zetten de werking verder onder een nieuwe naam: laGeste.

laGeste focust op het lichaam, dans en inclusie in de vorm van creaties, residenties en ateliers.

Meer info kan je vinden op de site van laGeste via deze link

7
Dansstudio S3
10
Bureau
Meer informatie

LOD muziektheater

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten.

Meer info via: www.lod.be

9
LODstudio
10
LOD Kantoren
Meer informatie

Bijlokesite vzw

De Bijlokesite is een unieke cultuursite aan de oevers van de Leie. Een groene oase in de stad met unieke mix van kunsten, onderwijs, erfgoed en tuinen.

Alle culturele spelers op de Bijlokesite hebben zich verenigd in een vzw. Heb je een overkoepelende vraag over de Bijlokesite of de tuinen? Neem dan gerust contact op met de community manager Géraldine Labeeu via geraldine.labeeu@debijloke.be of via 09 323 61 45.

11
Bijlokesite vzw
Meer informatie

SPECTRA

SPECTRA bestaat sinds 1993. De kern van het ensemble werkt al meer dan twintig jaar samen en ontwikkelt zo een unieke sound en een opmerkelijke muzikale coherentie. 

www.spectraensemble.com

 

15
SPECTRA
Meer informatie

STAMcafé

Geen site zo knap als de betoverende Bijlokesite. Midden in dit Gentse groene hartje vind je het STAMcafé.

Brunchbar. Lazy lunch. Koffieklets. Apéro. Het STAMcafé is een ontmoetingsplek voor en door iedereen. Met eten en cultuur als rode draad kan je er elke dag – behalve op woensdag – terecht voor ontbijt, lunch of apéro. Steeds lokale gerechten, voorzien van een verrassende twist. Bij zomerweer kan je je neervlijen op ons zonovergoten terras met een cocktail in de hand en een glimlach op je gezicht.

Meer info & reserveren via: stamcafe.gent

Contact: info@stamcafe.gent of  0493 40 13 80

13
STAMcafé
Meer informatie

Ontroerend Goed

Theaterperformancegroep Ontroerend Goed maakt nieuw werk, eigen creaties verankerd in het hier-en-nu, die het publiek uitnodigen om te kijken, maar ook om deel uit te maken van de voorstelling.

10
Ontroerend Goed
Meer informatie

Symfonieorkest Vlaanderen

Met zestig geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde (gast)dirigenten is Symfonieorkest Vlaanderen een vurig pleitbezorger voor de kracht en schoonheid van symfonische muziek.

5
Symfonieorkest Vlaanderen
Meer informatie

Gent Festival van Vlaanderen

September is Festival-maand! Tijdens het 2e weekend opent Gent Festival het culturele seizoen in Vlaanderen met OdeGand, nadien genieten we van een reeks hoogstaande concerten in alle zalen die onze stad rijk is.

5
Gent Festival van Vlaanderen
Meer informatie

Courtisane

Courtisane is een platform voor film en audiovisuele kunsten. In de vorm van een jaarlijks festival, filmvertoningen, gesprekken en publicaties onderzoeken we de relaties tussen beeld en wereld, esthetiek en politiek, experiment en engagement.

https://www.courtisane.be/

17
Sabzian
Meer informatie

Jazzlab

JazzLab presenteert elk seizoen het beste van de Belgische jazz aan een breed publiek in cultuurcentra, kunstencentra en clubs in maandelijkse tournees. Van straight jazz tot vernieuwende experimenten en cross-over projecten die muziek uit andere culturen integreren, jong talent naast gevestigde namen: JazzLab meet onvermoeibaar de polsslag van de hedendaagse Belgische jazz.

www.jazzlab.be

17
Jazzlab
Meer informatie

Vlakbij het centrum van Gent ligt de Bijlokesite. Lange tijd stond ziekenzorg er centraal, nu is het een cultuurhaven aan de oevers van de Leie. Klik op de kaart om te ontdekken welke organisaties op de Bijlokesite terug te vinden zijn of lees hier meer over de rijke geschiedenis van de Bijlokesite.