Muziekcentrum De Bijloke

2

Muziekcentrum De Bijloke is een vaste waarde voor een publiek dat houdt van klassieke en hedendaagse muziek en jazz.

Het Muziekcentrum geeft een hedendaagse invulling aan muziekbeleving en kiest volop voor cross-overs met andere kunstvormen zoals theater en film, kindervoorstellingen en festivalweken rond hedendaagse thema’s. Per seizoen staan ruim 120 concerten op het programma, met topmusici uit binnen- en buitenland. Jaarlijks vinden meer dan 100.000 bezoekers de weg naar het Muziekcentrum voor concerten, cursussen en debatten.

Muziekcentrum De Bijloke is met zijn historische zalen, technische knowhow en uitstekende cateringfaciliteiten ook voor congressen en evenementen vaak de perfecte locatie, op een boogscheut van het Gentse stadscentrum.

Meer info via: www.bijloke.be

Op de Bijlokesite

Het Muziekcentrum ontstond in 1999, toen nog onder de naam 'Stedelijke Concertzaal De Bijloke'. Bij een grondige restauratie, die werd afgerond in 2007, werd de 13de-eeuwse ziekhuisvleugel - waarin de grote concertzaal huist - verbonden met het Kraakhuis en de ruimtes van het voormalige universitaire Anatomisch Instituut. In 2011 onderging ook de kleinere concertzaal, het Kraakhuis, een facelift. In 2019 zal de Concertzaal grondig vernieuwd worden.